رژیم های خودسرانه می توانند آسیب های جدی به سلامت وارد کنند

همدان ـ کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت:رژیم های خودسرانه می توانند آسیب های جدی به سلامت وارد کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، آزاده آذر پیرا با اشاره بر اهمیت تغذیه صحیح و علمی، «بشقاب من» را به عنوان بهترین الگوی تغذیه ای معرفی کرد و گفت: این روش که حدود 10 تا 15 سال پیش طراحی شده و استفاده هم زمان از پنج گروه اصلی غذایی شامل نان و غلات، گوشت و تخم مرغ، حبوبات و مغزها، لبنیات، میوه ها و سبزیجات مورد تاکید است.

وی با بیان اینکه رعایت این الگو برای همه افراد سالم جامعه ضروری است، گفت: رژیم های خودسرانه می توانند آسیب های جدی به سلامت وارد کنند.

کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان اصلی ترین موضوع در تنظیم رژیم غذایی را اولویت قرار دادن سلامت جسم افراد برشمرد و ابراز کرد: نباید در رژیم تنها هدف کاهش وزن و تناسب اندام باشد چرا که این موضوع می تواند آسیب های غیر قابل جبرانی برای سلامت افراد داشته باشد.

وی ادامه داد: تحقیقات انجام شده در این خصوص بیانکر این است که مصرف 4 تا 5 وعده غذایی در طول روز به کنترل بهتر اشتها و وزن کمک می کند.

کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان ابراز کرد: رژیم های متعدد و بدون پایه علمی یا داروهای تبلیغ شده در فضای مجازی بسیار مضر بوده و سلامت افراد را به خطر می اندازد.

آذر پیرا درباره عوارض رژیم های غیرعلمی گفت: رژیم های تک خوری، گیاه خواری افراطی، خام خواری و مصرف قرص های کاهش وزن، علاوه بر آسیب به سلامت، می توانند مشکلات جدی مانند سوءتغذیه و کمبود مواد مغذی ایجاد کنند.

وی با بیان اینکه رژیم های تبلیغاتی نظیر کاهش وزن 10 کیلوگرمی در ماه، نه تنها مؤثر نیستند، بلکه منجر به ازدست دادن آب بدن و تحلیل عضلات می شوند، گفت: کاهش وزن سالم و علمی باید بین 2 تا 4 کیلوگرم در ماه باشد و هدف آن کاهش چربی های اضافی بدن باشد.

کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان رژیم روزه داری متناوب یا فستینگ را یکی از الگوهای غذایی پرطرف دار دانست و گفت: این رژیم به جای محدودکردن نوع غذا، زمان مصرف آن را مدیریت می کند.

وی خاطرنشان کرد: روش های معروف آن شامل 8/16 (حذف صبحانه و محدودکردن زمان غذاخوردن به 8 ساعت در روز)، Eat-Stop-Eat (روزه داری 24 ساعته یک یا دو بار در هفته)، رژیم 5:2 (مصرف محدود کالری در دو روز غیرمتوالی ) و رژیم جنگجو (مصرف کم در روز و یک وعده اصلی شب) است.

آذرپیرا در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه روزه داری فستینگ می تواند به کاهش وزن 3 تا 8 درصدی در دوره ای 3 تا 24 هفته ای کمک کند گفت: این رژیم همچنین باعث کاهش التهاب، کلسترول، تری گلیسیرید و قند خون شود،

وی خاطرنشان کرد: این رژیم برای همه مناسب نیست و زنان باردار، مادران شیرده، نوجوانان، کودکان و افراد با سوءتغذیه یا کمبود وزن، نباید از آن استفاده کنند.

این کارشناس در پایان افزود: فراد نباید تحت تأثیر تبلیغات گمراه کننده در شبکه های اجتماعی قرار گیرند و باید رژیم غذایی خود را با مشورت متخصصان تنظیم کنند؛ رژیم هایی که سلامت را در اولویت قرار می دهند، می توانند نه تنها به کاهش وزن، بلکه به بهبود کلی کیفیت زندگی کمک کنند.

نظرات

captcha